Põnev kohtumine Euroopa Liidu noorteadlastega

 

23. septembri õhtupoolikul said Energiakeskuses kokku Euroopa parimad noorteadlased ja Tallinna koolide esindajad. Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursi EUCYS 2017 raames toimus noortele ühisüritus. Tallinna 32. Keskkooli esindas kohapeal ajalooklassi abiturient Laura Unt.

Laura muljed sündmuspaigalt: “Kogemus oli huvitav, sest sain rääkida noorte teadlastega üle Euroopa ja kuulata nende uurimistöödest, millega nad on tegelenud aastaid. Olles ise pigem humanitaar- ja sotsiaalvaldkondadega seotud, siis oli igati põnev küsida just teadusvaldkonna uurimuste kohta. Suhtlus ja sündmus toimus inglise keeles ja inimesed oli väga avatud. Alguses toimusid workshopid, mille raames sai minna Energiakeskuse planetaariumisse, kus räägiti astronoomiast ja tähistaevast. Teiste hulgas kohtusin seal ka Gruusia delegatsiooniga, kelle projektidega käisin järgmisel päeval lähemalt tutvuma SpaceX keskuses. Õhtu lõppes piduliku õhtusöögiga.”

Teadmiseks, et 22.–27. septembril 2017 toimus Tallinnas Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurss EUCYS 2017, mille korraldas Eesti Teadusagentuur koostöös Euroopa Komisjoni ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Konkursist võtsid osa 38 riigi õpilaste riiklike teadustööde konkursside võitjad vanuses 16-20. Konkursipäevade jooksul tutvustasid noored stendiettekannetega oma uurimistööde tulemusi ja neid hindas rahvusvaheline žürii. 24. ja 25. septembril oli konkursipaigaks SpaceX Ülemiste Citys, kus kõik huvilised said noorte teadlastega silmast silma kohtuda.

Rohkem infot: https://eucys2017.eu/