Protsessdraama suurmeistri Allan Owensi meistriklassid

 

13. novembril oli näiteringi õpilastel ja 15. novembril erinevate koolide õpetajatel suurepärane võimalus osa saada Allan Owensi meistriklassist. Õpilased käisid suurmeistriga kohtumas Pelgulinna Gümnaasiumis, õpetajad Tallinna 32. Keskkoolis.

Allan Owens segab protsessdraamat jutuvestmisega ja särava esinejana tahab ta edendada eri distsipliinide ja kultuuride vahelist dialoogi. See on kannustanud teda praktiseerima mitmes tegevussfääris – hariduses, teatris, tervises, kogukonnas, äris või õiguses – kogu maailmas. Tema rahvusvaheline tegevus hõlmab koostööd kolleegidega Austriast, Hiinast, Horvaatiast, Tšehhist, Soomest, Kreekast, Itaaliast, Jordaaniast, Jaapanist, Leedust, Palestiinast, Portugalist, Lõuna-Aafrikast, Hispaaniast ja Rootsist.

 Allan Owens (PhD) on rahvusvaheliselt hinnatud draamaõppejõud ja praktik, ta töötab Chesteri Ülikooli hariduse ja etenduskunstide osakonnas kui õppekava arendaja, uurija ja tippspetsialist, ta on pälvinud nii Ühendkuningriikide väljapaistva õpetaja (Distinguished Teaching Fellow) kui rahvusõpetaja tiitli (National Teaching Fellow).

Allan Owensi ja Keith Barberi raamat „Draamakompass – protsessdraama käsiraamat“ (Tartu Ülikool 2014) on eesti lugejale saadaval.

Meistriklassides saime osaleda tänu Katrin Nielsenile (Taru Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud ning rakendusteatri edendaja) – aitäh talle! Koolipoolne koordinaator oli Eva Kalbus.

Foto: Eesti Teatri- ja Draamahariduse Selts