Suurejooneline jõuluball „Eesti Vabariik 100“

 

15. detsembril toimus Tallinna 32. Keskkoolis kolmandat korda gümnaasiumile ja õpetajatele jõuluball, mis oli sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks. EV 100-st inspireeritult olid riietuse osas märksõnadeks Eesti lipu värvid ning juubelisära, millest ei tulnud saalis puudust.

Tänavusel aastal olid jõuluballi peakorraldajad Marit Brit Tamme ja Doreen Mägi 11.A klassist ning sündmus sai tehtud nende uurimistöö praktilise tööna. Korraldajate sõnul oli ettevõtmine olnud mõttes juba põhikooli lõpuklassis, kui sai tollase balli korraldamisel kaasa aidatud. Doreen, Marit Brit ja teised abilised tegid suurepärast tööd – tegevused ning esinejad olid hästi planeeritud ning oli nähtud vaeva ka saali dekoratsioonidega. Teemale vastavalt ehtisid saali eestipärased kaunistused ning pakuti kodumaist joogi- ja söögipoolist. Tänavusel jõuluballil kõlas ainult eestikeelne muusika. Meie oma kooli andekatest õpilastest astusid üles Lennart Mathias Männik (10.D), esitades oma partneriga paeluvaid peotantsukavasid, rahvatantsugrupp Leigarid, kus löövad kaasa ka meie gümnasistid ja Inger Fridolin. Samuti võis laval näha ka kodumaist bändi Viveli Maar, kelle lugude saatel üheskoos tantsu keerutati ning sündmust nauditi. Bänd esitas omapäraselt erinevaid hitte, mis panid kõik istujad toolidelt tantsupõrandale liikuma. Ballilt õhkus jõulust hõngu ning meeleolu püsis üleval terve õhtu.

Sündmust viisid läbi õhtujuhid Johanna Vaiksoo ja Hermann Pihlak 11.D klassist. Üks õige ball algab korraliku avavalsiga ning seda kommet järgis ka meie vahva pidu, kuid vaid avavalsist ei piisanud! Hea muusika saatel vihuti tantsu viimaste lauludeni. Peale selle õpiti ära ka üks seltskonnatants, mis tõi kokku kõik saalisviibijad ning lasi neil proovile panna oma valsisammu teadmised ja rütmioskuse.

Õhtu lõpu lähenedes valiti ballikuningas ja -kuninganna, kelleks osutusid Jürgen Vainola (11.C) ja Marit Brit Tamme (11.A). Peale selle märgiti ära ka kõige eestlaslikumaid riietusi kandvad Gerda-Liis Nurmjõe (10.D) ja Kaarel Kõnd (11.B). Parimateks tantsijateks osutusid õpetaja Anu Mõttus ning tema abikaasa. Sinimustvalged ning ka juubelisäraga ehitud uhked rõivad olid kaunistatud veel millegi vahvaga. Nimelt sel aastal otsustati tavalised paberpiletid kõrvale jätta ning hoopiski võtta piletiks rinnamärk. Rinnamärgil oli loominguliselt kombineeritud Tallinna 32. Keskkooli logo ning EV 100 logo. Oli südantsoojendav näha kõigi peoliste rinnus nii uhket märki ning veelgi toredam on see, et kindlasti näeme neid uuesti teistel eestimeelsetel koolisündmustel.

Aula on alati kõige ilusam tähtsate sündmuste ajal ning selleaastane ball oli erakordselt kaunis. Ent iga kaunis asi saab ka otsa. Järjekordne imeline ball meie koolis on möödunud ning tantsud on tantsitud ja laulud lauldud. Õnneks on nüüd küllaga uusi mälestusi, mida meenutada järgmise ballini!

Koolileht Objektiiv
Alice Veedla 10.D ja Laura-Marleene Jefimov 12.C

Balli kokkuvõttev video (autor Helene Triin Õunapuu 11.C) [LINK

Fotonurga fotod (autor Mairo Lokk 11.C) ja ballifotod (Shara Arus, Karoli Vainumaa ja Triinu Talinurm 10.C) [ GALERII]