Häid ideid jagus UNESCO ühendkoolide konverentsil kõigile

 

29.-30. septembril 2018 toimus Tartumaal UNESCO ühendkoolide ja Läänemere Projekti õpilaste konverents, osalevate koolide tänuõhtu ning õpetajate ja koolijuhtide koostööseminar. Meie kool oli esindatud kahe õpilase ja kahe õpetajaga. Esimesel päeval olid kohal meie abituriendid Alice Gorobets ja Johanna Mauer ning teisel päeval õpetajad Riina Riistop ja Maarit Jõemägi.

Esimesel päeval oli võimalus osaleda erinevates töötubades: “Mis on MUNESCO ja kuidas ÜRO töötab?”, “Kohalik heategu aitab arengumaade õpilasi kooli” – HeaTeoTööPäev Tamsalus, “Maailmanädal praktilise tööna” – Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilase kogemus, “Vaata ja muuda: filmiklubid” – Tõrva Dokfest ja Valga Gümnaasiumi kinoklass, “Millest kirjutada Vikipeediasse?” – Miljon+ projekti tutvustus, “Maailmakodanik 2030” – kogemused Läänemere Projekti Saksamaa konverentsilt, “Töövarjud Läänemerel” – Rahvusvahelise BSP veebiviktoriini võitjad teadlastega tööl, “Freeganlus ja prügisukeldumine” – Valga Gümnaasiumi prügisukeldumise uurimistöö. 

Osalejaid tõid kooli kaasa häid mõtteid ja uusi tutvusi. Ühtteist saab teoks ka juba tänavu. Tasub olla ootel.

Galerii: [LINK]
Johanna pildil: [LINK]
Maarit ja Riina: [LINK]