Projekt Library – gümnasistidel külas vilistlane Laura Unt

 

8. ja 9. jaanuaril toimus 10.b, 10.d ning 11.d klassil inglise keele tundides projekt Library raames kohtumine 45. lennu vilistlase Laura Undiga. Laura  rääkis välismaal õppimisest ning jagas oma värskeid tudengielu kogemusi. Nimelt alustas ta on sellel õppeaastal tudengiteed Hollandis Leideni ülikoolis. Ülikool asub paarikümne kilomeetri kaugusel Haagi linnast, mis on tuntud kui ülemaailmne rahu ning õigluse linn. 

Laura õpib Leidenis poliitilist teadust ja rahvusvahelist koostööd. Leideni ülikooli õppekava jaguneb 8-nädalasteks blokkideks, kui ühes blokis 7 nädalat katavad loengud, siis 8. nädalal toimuvad eksamid. Laura soovitab oma kogemusele põhinedes õpilastel küsida palju küsimusi ja õppida targalt.

Laura jaoks on välismaal õppimise kogemuse teinud palju väärtuslikumaks elamine ja õppimine koos erinevatest rahvustest inimestega. Inglise keele tunnis andis Laura kuulajatele juhtnööre, kuidas koostada motivatsioonikirja, mida ta peab üheks olulisemaks faktoriks ülikooli sissesaamisel.

Autor: Kerttu Filippov, 10.b


Fotol Laura Unt ja 11.d klass
Foto: Lennart Mathias Männik, 11.d