Loomingut täis nädalavahetus

 

Möödunud laupäeval, 5. oktoobril 2019. aastal kogunesid luulesõbrad 16. Kalju Lepiku luulekonkursile Koerus. Koos tähistati Kalju Lepiku 99. sünniaastapäeva, nauditi head luulet ning kuulutati välja Kalju Lepiku mälestusmärgi ideekavandi konkursi võitja – võidutöö “Maailma keskpunkt” autor on Elo Liiv.

Osalejaid oli sel aastal rekordiliselt: kolme vanuseastme peale kokku 44 osalejat, neist 14 põhikoolis, 20 gümnaasiumis ja 10 täiskasvanute arvestuses. Muidugi oli ka Tallinna 32. Keskkool kohal, esindatud oli nii põhikool ja gümnaasium kui ka õpetajad. 

Põhikoolist luges oma luulet Maris Koppel, gümnaasiumist Kerttu Saagpakk, Helis Ilumäe, Andrea Terasväli, Heidy Veroonika Illisson, Arina Milišnikova, Robert Kuusk ja Markus Lehtsalu ning õpetajatest Eva Kalbus. Omadele kaasa elama oli tulnud Silver Tatrik. Õpilasi suunasid võistlusele õpetajad Eva Kalbus ja Maret Varblas. 

Lisaks lihtsalt üksteisega oma loomingu jagamisele kuulutati välja ka iga vanusegrupi kolm parimat ning mõned eriauhinnad. 

Meie omadest said tunnustatud:

Maris Koppel 9.B  – põhikooli 2. koht
Kerttu Saagpakk 10.D – lepikliku luule eripreemia
Robert Kuusk 12.D – Julge Hundi eripreemia 
Markus Lehtsalu 12.D – Koeru Keskkooli eripreemia 

Žürii erikülaline oli sel aastal luuletaja Kaur Riismaa, žüriisse kuulus ka meie kooli vilistlane Jaanus Vaiksoo ning paljud teised. 

Osalejad jäid sündmusega väga rahule. Riismaa ja Vaiksoo ütlesid mõlemad, et noortelt kuuldud luule inspireerib ka neid kirjutama ning olid vaimustuses õpilaste julgusest ja aususest. Andrea Terasväli ütles luulekonkursi kohta: “Väga meeldiv ja toetav õhustik oli, selline soe ja armas. Hästi huvitav, kui erinevaid luulestiile kohata võis ja kui värvikalt noored end väljendada oskavad. Korrakski polnud mingit võistlusmomenti, pigem oli just mõnus ja inspireeriv kuulata. Korraldusliku poole pealt oli kõik väga kenasti organiseeritud ja väga soliidne. Hästi mõnus päev.”

Ka Markus Lehtsalu jäi sündmusega rahule: “Üldpildis täitsa tore, luule teeb hingele ja meie keelele pai,” kuid Markus mainis ka, et sürituse algus ja lõpp venisid pisut. Ka mina jäin sündmusega rahule, sest tore oli kuulata, kuidas ja millest teised noored kirjutavad. 

Võib öelda, et omaloomingu konkurss läheb noortele korda, seda näitab ka järjest kasvav osalejate arv. 

Palju õnne kõikidele võitjatele ja kohtumiseni juba järgmisel aastal, kui tähistame koos Kalju Lepiku 100. sünniaastapäeva!

Artikli autor: Helis Ilumäe, 11.D klass


Tallinna 32. Keskkooli esindus koos Jaanus Vaiksoo ja Kaur Riismaaga. Foto Eva Linno.


Kerttu Saagpakk ja Jaanus Vaiksoo. Foto Eva Linno.


Maris Koppel ja Jaanus Vaiksoo. Foto Eva Linno.


Markus Lehtsalu oma luulet lugemas. Foto Eva Linno.


Robert Kuusk esinemas. Foto Eva Linno.


Tallinna 32. Keskkooli esindus isekeskis fotosid tegemas. Foto Eva Linno.