Juta Eskeli autoritöö “Silm” sai koolihoovis nimetahvli

 

Täna, 20. mail möödub kaks aastat tuntud eesti skulptori Juta Eskeli surmast. Juta Eskel on Tallinna 32. Keskkooli hoovis asuva skulptuuri “Silm” autor. Alates tänasest on autoritöö tähistatud nimetahvliga.

Juta Eskeli skulptuur “Silm” Tallinna 32. Keskkooli sisehoovis (foto: Sirli Vahter)

Kuna skulptuur “Silm” on koolile oluline, koostas tänavu 11. klassi õpilane Sirli Vahter sel teemal oma lõputöö. Oma olemuselt on see kooliõuel asuv abstraktne betoonobjekt avausega õõnesvorm, mis on Eestis väga haruldane. Täpset aega, millal Juta Eskeli kuju meie kooli aeda paigutati, pole kahjuks õnnestunud välja uurida, sest selle kohta kuigi kergesti infot ei leia. Juta Eskeli poja Rein Eskeli sõnul võis skulptuuri loomine ja kooli toomine toimuda 1970ndate lõpus. Uurimistöö juhendaja oli direktor Maarja Merigan.