Luulefestivalilt “Tähetund” 11.d teatritrupile grand prix

 

Jõgevalt pärit poetessi auks toimuvad juba alates 1993. aastast Betti Alverile pühendatud luulepäevad “Tähetund”. Gümnaasiuminoored üle Eesti kogunevad igal sügisel armastatud luuletaja sünnipäeva paiku novembri lõpus, et luua ja nautida luuleteatrit. Ave Alavainu loomingule pühendatud põnevaid lavatükke jagus seekordki kahte päeva. Osalejaid oli nagu ikka üle Eesti. Ülevaade siin: LINK

22.-23. novembril toimunud luulefestivalil osales tänavu õpetaja Toomas Lõhmuste juhendamisel 11.d klassi teatritrupp koosseisus Annaliisa Alla, Helga Ehrenbusch, Joel Hiis, Aaron Thor Härm, Säde Meres, Heinar Mitt, Mattias Nurga, Kertu Nurmela, Hanna Oruaas, Mia Piir, Piret Pirma, Marleen Prükkel, Karl-Mathias Saarse, Katarina Sutter, Michele Teder, Juulius Vaiksoo ja Brigita Eva Varrak. Lavapoisina oli abis 10. klassist helitehnik Marcus Veer.

Üheskoos toodi lavale 15-minutiline luulepõimik “Igas naises surmani on plikat”.
Žürii hindas meie noorte lavastuse festivali peapreemia ehk grand prix’ vääriliseks. Ka publikult pälviti tormiline vastuvõtt.

Žürisse kuulusid Leelo Tungal, Kersti Kreisman, Alo Kõrve, Jaak Allik, Margus Mikomägi, Urmas Lennuk, Margot Visnap, Märt Treier, Gerda Kordemets, Viljar Pahomov, Kristiina Oomer.

Tsiteerides akadeemikut : “ 11 tüdrukut mängisid eri vanuses ja kontsaga kingi kandvaid Ave Alavainusid. Mehed olid näota, kandsid kohtunikutalaari ja need tipnesid riidepuuga. Isiksus ja näotus selle üle kohtumõistjaks…? Uhkele ideele lisaks kandis ka kõik muu, mis teatrist teatri teeb, ja see, mis luulefestivalile kohane –  sõna muidugi.“ (M. Mikomägi, Maaleht 28.11.20019)

Palju õnne 11. klassi teatriõpilastele ja õpetaja Toomas Lõhmustele!

Fotod: Lea Pihlak