Rahva oma kaitse toetub keelele

 

10. jaanuaril, kohe esimesel koolinädalal pärast vaheaega, võistlesid tundlikuma keelenärviga õpilased emakeeleolümpiaadi koolivoorus. Tänavu kandis see pealkirja „Meediatekstid tegelikkuse peegeldaja ja kujundajana”. Mõõdeti tekste, milles tuli ajale omaselt selekteerida fakte ja arvamusi; tunda kujundina ära tädi Maali ja omad joped. Rahvaluuleteadmised kulusid marjaks ära, sest neidki tuleb argielus ette, rääkimata õigekeelest, mis kipub juba võõraste keelte varju jääma. Avarat silmaringi nõudsid teadmised riigis ilmuvate ajakirjandusväljaannete kohta. Sõel oli tihe. Kokku osales olümpiaadil 42 õpilast. Iga vanuseastme 5 parimat keeletundjat olid:

7.-8. klasside arvestuses
1. Laura Marleen Pihl 8.a
2. Laura Krisak 7.b
3. Katriin Kopõltsova 7.a
4. Elisabeth Lill 7.a
5. Keiti Maria Kivirand 7.c

9.-10. klasside arvestuses
1. Kryslin Cassandra Laamann 10.c
2. Mariliis Jalgma 9.b
3. Kettreen Vinkel 10.c
4. Reijo Roos 10.c
5. Pauline Lotta Viise 10.d

11.-12. klasside arvestuses
1. Marilin Lõhmus 12.b
2. Kirke Mardim 12.b
3. Grete Liis Puhm 12.a
4. Ethel Noortoots 11.d
5. Anette Kuldvee 11.b

Piirkonnavooru  lähevad 24. jaanuaril kooli esindama iga vanusegrupi 2 parimat.